Audi RSQ Concept (2004). Vedeta de la Hollywood
10.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Primul concept dezvoltat special de Audi pentru un film important produs la Hollywood se dorea a fi un automobil pentru o lume incredibilă din 2035, așa cum a fost imaginată în pelicula „I, Robot”.

În ciuda caracterului său fantastic, mașina trebuia să fie recunoscută ușor ca fiind un Audi. Prin urmare, coupe-ul Audi RSQ este o interpretare vizionară a limbajului de design Audi de la acel moment, începând cu celebrul calandru Single Frame.

În film, neobișnuitul coupe cu motor central, aflat în serviciul departamentul de poliție, aleargă printr-un Chicago din viitor nu pe roți, ci pe sfere. ”Provocarea” roților în formă de sfere a fost rezolvată foarte ingenios, prin ascunderea roților reale, care sunt „retrase” sub caroserie.

Mașina a fost construită în cadrul studiourilor Uedelholven, specializate în producția de machete, concepte și showcar-uri. Puțini știu că sub caroseria sculpturală, realizată din fibră de sticlă laminată, se află mecanica preluată de la un banal… Volkswagen Golf.

Materialele și culorile utilizate fac parte dintr-o atmosferă spațială orientată spre funcționalitate. Cele două uși sunt rabatabile și se deschid spre spate, în stilul aripilor fluture.

Habitaclul a fost redus la elementele esențiale pentru condus. Will Smith stătea la volan ca și cum ar fi la manșa unui avion de vânătoare. Consola centrală a fost concepută să înconjoare corpul pilotului, iar volanul se rabatează din panoul de instrumente, după ce șoferul se așează în scaunul-scoică.

Distribuie acest articol!