Bugatti Bolide (2020). Definiția superlativului
23.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Când a fost dezvăluit, în octombrie 2020, conceptul Bolide era cel mai extrem model din istoria recentă Bugatti. La scurt timp după premieră s-a impus la categoria „Hypercars” a prestigiosului Festival Automobile International de la Paris.

Practic, juriul de experți a votat vehiculul experimental creat la Molsheim drept Cel mai frumos hypercar din lume, la ediția 2021 a Festival Automobile International, desfășurată online, în plină criză Covid-19, deși modelul se afla încă în stadiu de proiect.

Bolide preia platforma mecanică de la Chiron, însă a fost conceput să evolueze în condiții similare automobilelor de la curse. Prin urmare, are pneuri slick și este un model ultraperformant și ultraușor. Dotat cu emblematicului motor W16 de 8,0 litri cu putere de până la 1.850 CP și cântărind doar 1.240 kg, Bolide are un raport greutate-putere fenomenal, de doar 0,67 kg/CP. Viteza maximă a fost estimată la peste 500 km/h. Versiunea de producție va avea 1.450 kg, deci ceva mai mult decât conceptul, dar oricum cu mult sub un Chiron, care se apropie de două tone.

Bugatti și-a propus să producă 40 de exemplare Bolide, iar versiunea de serie ar urma să apară la trei ani de la primirea onorantului trofeu de frumusețe. Astfel, primele livrări ar urma să aibă loc în 2024, dacă totul va merge conform planurilor inițiale.

Când a fost prezentat inițial, la finele anului 2020, cu statut de concept experimental, era cel mai performant automobil produs vreodată de Bugatti. A fost gândit pentru a rula exclusiv pe pistă, iar prețul de start a fost estimat undeva la peste patru milioane de euro.


AFLĂ MAI MULTE:
● Despre proiectul „Colecția de vis. 101 bijuterii auto”
● Secțiunea „101 bijuterii auto”, pe 24auto.ro

Distribuie acest articol!