BMW revine la Le Mans cu o premiera mondiala: noua Serie 8 Coupe
15.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presa, BMW anunta ca noul automobil sport de lux Seria 8 Coupe va fi prezentat in premiera pe 15 iunie 2018, in ajunul legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans. Evident, in versiunea de curse, M8 GTE.

Astfel, BMW va deschide un nou capitol in istoria fascinanta a automobilelor sport ale marcii. BMW precizeaza ca versiunea de serie a fost dezvoltata in paralel cu BMW M8 GTE, cu care BMW Motorsport se va afla din nou pe grila de start de la Le Mans, pentru prima data din 2011.

In cea de-a doua etapa a Campionatului Mondial FIA de Anduranta (WEC) 2018, BMW va inscrie in competitie doua BMW M8 GTE. Aceste masini de curse si-au demonstrat deja potentialul in etapa de deschidere a sezonului, gazduita de Spa-Francorchamps (Belgia), si in IMSA WeatherTech SportsCar Championship, competitia de anduranta din America de Nord. Acum, acestea vor fi urmate de debutul modelului, a transmisiei si a tehnologiei de suspensie de serie care beneficiaza enorm de pe urma experientei acumulate in motorsport.

Competenta profunda din cursele auto este concentrata in special in noul BMW M850i xDrive Coupe, care ofera caracteristici de manevrabilitate dinamica remarcabile datorita noului motor V8, tractiunii integrale inteligente, diferentialului blocant controlat al puntii spate, directiei active integral, tehnologiei de suspensie M Professional adaptive – dispune de stabilizare activa a ruliului – si jantelor de 20 de inch, din aliaj usor, echipate cu anvelope de inalta performanta.

Premiera mondiala a modeullui BMW Seria 8 Coupe la Le Mans inseamna si startul unei ofensive de modele a marcii in clasa de lux. Prezenta sporita in acest segment este unul din domeniile de actiune definite de BMW Group in strategia sa NUMBER ONE > NEXT. Prin lansarea pe piata a noului BMW Seria 8 Coupe, care va incepe in cea de-a doua jumatate a anului 2018, vor fi indeplinite cele mai inalte standarde in varful gamei, in ceea ce priveste dinamica si cultura condusului.

Distribuie acest articol!