Dakar 2019: A treia victorie pentru Nasser Al-Attiyah si prima pentru Toyota!
20.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Qatarezul Nasser Al-Attiyah (Toyota) a castigat editia din acest an a celebrului rally-raid Dakar, in timp ce australianul Toby Price (KTM) s-a impus in sectiunea moto, iar rusul Eduard Nikolaev (Kamaz), la categoria camioane.

La volanul unui pickup Hilux si avandu-l in dreapta pe navigatorul Matthieu Baumel, Al-Attiyah a reusit prima victorie pentru Toyota in celebra competitie a dunelor de nisip, care anul acesta s-a desfasurat exclusiv in Peru.

Podiumul categoriei auto a fost completat de spaniolul Nani Roma (Mini) si francezul Sebastian Loeb (Peugeot), acesta din urma fiind nimeni altul decat detinatorul a nu mai putin de noua titluri mondiale la raliuri.

Inainte de victoria din acest an, Al-Attiyah (48 ani) avea deja in palmares alte doua reusite similare la Dakar, cu Volkswagen in 2011 si cu Mini in 2015. El a condus editia din acest an incepand din ziua a treia si pana la final, reusind sa-si gestioneze foarte bine avansul.

La randul sau, Toby Price s-a impus pentru a doua oara la Dakar, in timp ce rusul Eduard Nikolaev a reusit a treia victorie consecutiva si a patra in total, toate obtinute sub culorile Kamaz.

Distribuie acest articol!