Ford Evos, înlocuitorul lui Mondeo?
20.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Nici nu s-au stins ecourile știrii care anunța retragerea din producție a modelului Ford Mondeo, că se discută deja despre înlocuitorul acestuia. Presupusul succesor se numește Ford Evos și va ajunge în showroom-urile din China şi SUA în cursul anului 2022.

Ford a revenit la numele conceptului care a prefigurat, în 2011, noul Mondeo, prezentând zilele acestea, în China, un nou model. Este o combinație de fastback, crossover și SUV coupe, în stilul noului Citroen C5 X, un gen de automobil care prinde tot mai bine la public.

Aceasta ar putea fi rețeta de succes pentru Ford, care trebuie să găsească rapid o soluție la prăbușirea cererii de modele cu arhitectură tradițională. Prezentat la Salonul de la Shanghai, ca un model dedicat pieței din China, Evos ar urma să intre și pe piața din Statele Unite (în locul lui Fusion) și, de ce nu, poate și pe cea europeană.

Interiorul noului Evos impresionează cu bordul care dispune de un ecran imens, cu lugimea de… 1,1 metri! Acesta combină un panou dedicat instrumentelor de bord, cu diagonala de 12,3 inchi, cu un display gigant de 23 inchi, care se desfășoară până aproape de pilonul A din partea dreaptă. Grație acestui ecran, pasagerul din dreapta are acces direct la o serie de funcții ale automobilului și poate deveni un copilot în adevăratul sens al cuvântului.

În fine, Evos dispune de un sistem multimedia care integrează un asistent personal digital. Ford inaugurează astfel o noua etapă din evoluția spre condusul semi-autonom, prin capabilitățile de deplasare în modul ”mâini libere”, pe anumite drumuri.

Distribuie acest articol!