Conceptul El Born anunta modelul electric compact de la SEAT
06.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre primele modele electrice de la SEAT, dezvoltat pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen, este prefigurat de acest concept, denumit El Born. Modelul de serie este anuntat pentru 2020, cu o autonomie de 420 km si timp de incarcare a bateriei de circa trei sferturi de ora.

El Born se numara printre cele mai importante noutati electrice, aduse anul acesta de Grupul Volkswagen, la Salonul de la Geneva. Este vorba de reinterpretarea catalana a viitoarei berline compacte ID de la Volkswagen.

El Born difera fata primele schite, care dadeau impresia unui model mai agresiv. Conceptul este mai degraba inalt si ingust, cu jante de 20 de inch si un profil care sa „taie aerul”.

In interior regasim stilul Seat, un habitaclu asemanator cu cele de la modelele de serie, cu o plansa de bord simpla, dotata cu un mare ecran tactil si o parte mediana dintr-un material deschis.

Conceptul al carui nume El Born face trimitere la un cartier din Barcelona, are o baterie de 62 kwh, cu o automomie de 420 km. Poate fi reincarcata cu curent continu pana la 100 kw, ceea ce inseamna ca poate recupera pana la 80% din incarcare in 47 de minute, dupa cum sustine Seat. Motorul dezvolta 204 CP si asigura o acceleratie 0-100 km/h in 7,4 secunde.

Distribuie acest articol!