Formula 1, Belgia 2019: Charles Leclerc, la prima sa victorie in Marele circ!
01.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Marele circ a revenit din vacanta de vara, cu Ferrari in rol de protagonist. Din nefericire, weekend-ul din Ardeni a fost marcat de tragicul accident din F2, in urma caruia tanarul pilot francez Anthoine Hubert si-a pierdut viata.

Ferrari s-a impus in toate sesiunile de antrenamente si in calificari, blocand prima linie a grilei din Belgia, cu Charles Leclerc impunandu-se in fata lui Sebastian Vettel. Este pentru a doua oara in acest sezon cand Ferrari a monopolizat prima linie a grilei de start. Lewis Hamilton a fost al treilea pentru Mercedes, o performanta remarcabila, avand in vedere ca a ratat a treia sesiune de antrenamente libere, din cauza unui accident in urma caruia si-a sifonat serios monopostul.

Leclerc a dominat si cursa, chiar daca, la un moment dat, gratie unei strategii bine gandite, coechipierul sau Sebastian Vettel se instalase in frunte, dupa schimbul de pneuri. Germanu nu a reusit sa mentina ritmul pana la final si s-a vazut nevoit sa se multumeasca pe locul al patrulea, dupa ce a fost depasit pe rand de Leclerc, Hamilton si Bottas.

Charles Leclerc reuseste astfel prima sa victorie din cariera, dar si primul succes stagional pentru Scuderia Ferrari. O victorie pe care monegascul i-a dedicat-o prietenului sau, Anthoine Hubert.

Clasament piloti: 1. L. Hamilton 268 p., 2. V. Bottas 203 p., 3. M. Verstappen 181 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 471 p., 2. Ferrari 326 p., 3. Red Bull-Honda 254 p.

Urmatoarea cursa este programata pe 8 septembrie, la Monza, in Italia.

Distribuie acest articol!