Hummer se întoarce. Electrificat!
05.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

La zece ani după retragerea de pe piață, Hummer se întoarce cu un nou model offroad, de data aceasta 100% electric, integrat în gama GMC.

O revoluție liniștită. Cu aceste cuvinte a fost oficializată renașterea Hummer. Cu o diferență, totuși: marca nu va aparține în întregime lui General Motors, ci va fi un vehicul GMC 100% electric.

Celebra marcă americană a prezentat un clip publicitar în timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american. În videoclip se poate vedea calandrul unui vehicul cu o bandă luminoasă la nivelul literelor care alcătuiesc logo-ul, între grupurile optice. Teaserul confirmă că Hummer EV își va păstra look-ul rectangular.

GMC anunță deja o putere de 1000 CP și o trecere de la 0 la 100 km/h realizată în puțin peste 3 secunde. Vehiculul va fi prezentat oficial pe 20 mai și va fi disponibil din toamna lui 2021.

Marca Hummer s-a născut în 1992, o dată cu comercializarea lui H1, versiunea civilă a vehiculului militar Humvee. Modelul emblematic a fost însă H2, care a devenit la modă în toate clipurile rap. Hummer a fost apoi ”redus”, prin lansarea lui H3. Compensațiile financiare ale General Motors, de la sfârșitul anilor 2000, au avut rațiunea lor. GM a încercat să vândă Hummer chinezilor, însă fără succes.

Distribuie acest articol!