Hyundai Kona facelift (2020): aspect nou și versiune N Line
17.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lansat în 2017, crossoverul Hyundai Kona este acum adus la zi, printr-o serie de retușuri de ordin estetic și un update în privința tehnologiei, prin introducerea versiunii mild hybrid de 48 V.

După trei ani de carieră, timp în care a reușit să se vândă în Europa în circa 228.000 de exemplare, un rezultat nu tocmai rău, Kona își modernizează aspectul exterior, prin câteva retușuri inspirate, însă fără modificări radicale. Și la interior se regăsesc câteva intervenții benefice la capitolul finisaje.

Kona a evoluat și la capitolul conectivitate și infotainment. Reține atenția în primul rând bordul digital cu diagonala de 10,25 inchi și display-ul central de aceeași dimensiune, cu cea mai nouă versiune a sistemului Bluelink, cu navigație conectată și informații de trafic în timp real. Ajutorul la condus este îmbunătățit prin apariția sistemului de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LDVA) și alerta pentru traficul din spate (RSA).

O altă îmbunătățire se regăsește la suspensii, unul din punctele slabe de până acum, deoarece erau prea rigide în comparație cu modelele concurente. Așadar, un plus binevenit și la capitolul confort.

Gama de motorizări a fost simplificată prin dispariția versiunii diesel de 115 CP, la fel ca cea pe benzină de 177 CP. Au mai rămas doar motorul diesel de 1,6 litri și 136 CP și cel pe benzină de 1,0 litri și 120 CP, ambele mild hybrid de 48 V.

Este disponibilă în continuare și transmisia ”inteligentă” dezvoltată de Hyundai, care combină o cutie manuală cu un ambreiaj comandat electronic. Nicio schimbare în privința vechiului hibrid, compus dintr-un motor atmosferic de 1,6 litri asociat cu unul electric, care împreună pot ajunge până la 141 CP și 265 Nm. Alimentat de la o mică baterie de 1,56 kWh, motorul electric are rolul să asigure plusul necesar de putere în faza de accelerare.

Pentru prima oară, Kona are acum și o versiune sportivă, denumită N Line. Se distinge printr-un look mai dinamic la exterior și un interior cu tentă sportivă. Habitaclul este dominat de finisajul negru mat, cusăturile roșii și logo-ul N pe scaune și schimbătorul de viteze.

Noul Hyundai Kona facelift, inclusiv în versiunea N Line, va fi disponibil la dealerii europeni în următoarele luni, iar versiunea mild hybrid va intra în ofertă abia la începutul anului 2021.

Distribuie acest articol!