Noutăți la Maserati: supersportiva MC20 va fi urmată de un SUV
14.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia prezentării noului supercar MC20, Maserati a anunțat apropiata apariție a unui SUV. Va fi primul model compact de acest tip din istoria mărcii italiene și va purta numele de Grecale.

Noul Maserati MC20 va înlocui modelul MC12, lansat în 2004. Este un coupe cu două locuri dezvoltat pe un șasiu din fibră de carbon, care măsoară 4,67 metri lungime și 1,22 metri  înălțime.

Cu un design sobru și curat, în ciuda portierelor cu deschidere în stil fluture, supersportiva dispune de  un motor nou, conceput și produs în întregime de Maserati. Botezat Nettuno și plasat în poziție centrală spate, acesta este  un V6 de 3 litri biturbo cu puterea de 630 CP și cuplul de 730 Nm, dezvoltat la Menarati Modena, laboratorul de inovație Maserati aflat chiar la baza istorică a Maserati Corse.

Cuplat la puntea posterioară prin intermediul unei transmisii automate în 8 trepte cu dublu ambreiaj, acest bloc motor este inspirat din Formula 1, fiind primul model de serie care dispune de un sistem inovator cu pre-cameră de ardere.

Maserati MC20 cântărește sub 1.500 kg și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și de la 0 la 200 km/h în 8,8 secunde. Viteza maximă este de de 325 km/h.

La bord, Maserati a preferat sobrietatea. Pe bord sunt două ecrane de 10 inch, unul cu rol de instrumentar de bord, iar celălalt amplasat în poziție centrală, pentru comenzile sistemului de infotainment.

Producția noului MC20 va demara la sfârșitul acestui an, la Modena, în Italia. Prețul ar trebui să înceapă de la aproximativ 200.000 de euro. O versiune decapotabilă și o alta cu motorizare 100% electrică au fost deja anunțate și urmează să fie prezentate anul viitor.

Tot în 2021 va fi lansat un alt model Maserati. După ce a lansat primul SUV, Levante, în 2016, Maserati revine cu un al doilea model de acest gen, însă mai mic. Se va numi Grecale, un nume italian de origine grecească, dat unui vânt mediteranean de nord-est. „Acest model este destinat să joace un rol cheie în dezvoltarea mărcii”, anunță Maserati, fără să ofere, pentru moment, mai multe detalii.

Distribuie acest articol!