Volkswagen oprește complet implicarea în motorsport
04.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen se va dedica în totalitate dezvoltării de noi modele electrice. Efortul concentrat pe această direcție provoacă însă și ”victime colaterale”: constructorul a anunțat desființarea departamentului Volkswagen Motorsport și stoparea tuturor activităților care implică oficial marca în domeniul curselor auto.

Pentru unii, apariția noului Golf R a fost dătător de speranțe, în privința unei posibile implicări Volkswagen în campionatul de turisme electrice, ETCR. N-a fost să fie! ”Ne concentrăm forțele pentru ofensiva electrică, întreg efectivul departamentului Volkswagen Motorsport urmând să fie integrat în Volkswagen AG”, a comunicat sec, zilele trecute, constructorul german.

Se încheie, așadar, un frumos ciclu pentru Volkswagen în motorsport, încununat cu reușite la cel mai înalt nivel: în celebra urcare de la Pikes Peak (cu Romain Dumas și fenomenalul monopost electric ID.R), la Dakar (cu Touareg) și în WRC (cu Sebastien Ogier).

N-a fost rău deloc pentru gigantul VAG! Politica actuală a grupului impune însă aceste decizii, asortate contextului actual. Pentru Volkswagen, se pare că a sosit un nou moment decisiv, iar miza acum este electrificarea gamei.

Distribuie acest articol!