Ford anunță disponibilitatea sportivei electrice Mustang Mach-E pe piața europeană, din 2021
10.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Noul model 100% electric Ford Mustang Mach-E va fi disponibil pentru clienții din Europa începând cu prima parte a anului 2021. Pentru moment, constructorul nu a dat niciun detaliu referitor la preț.

Primul SUV din familia Mustang este oferit atât în varianta cu un singur motor electric, cu tracțiune spate, cât și în cea cu două motoare electrice, cu tracțiune integrală, care poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,7 secunde, un timp comparabil cu cel al supercar-urilor.

Bateriile standard si bateriile opționale cu rază extinsă elimină anxietatea cu privire la autonomie, oferind o autonomie masurată in regim WLTP de până la 610 km. Versiunea cu tracțiune integrală și modelele First Edition vor adăuga în medie o autonomie de 107 km în aproximativ 10 minute. Ambele configurații de baterii, atât pe versiunea cu tracțiune spate cât și pe cea cu tracțiune integrală cu autonomie extinsă, se încarcă de la 10% la 80% în 45 de minute.

Sistemul de tracțiune spate al Mustang Mach-E oferă 269 CP cu bateria cu autonomie standard, 294 CP cu bateria cu autonomie extinsă, un cuplu de 430 Nm și o accelerație de la 0 la 100 km/oră între 6,1 și 6,2 secunde. Sistemul de tracțiune integrală oferă 269 CP cu bateria cu autonomie standard, 351 CP cu bateria cu autonomie extinsă, un cuplu de 580 Nm și o accelerație de la 0 la 100 km/oră între 5,1 și 5,6 secunde. Mustang Mach-E First Edition are tracțiune integrală și baterie cu autonomie extinsă ca standard și oferă 351 CP, un cuplu de 580 Nm și accelerație de la 0 la 100 km/oră în 5,1 secunde. Mustang Mach-E GT are tracțiune integrală și baterie cu autonomie extinsă ca standard și oferă 487 CP, un cuplu de 860 Nm și accelerație de la 0 la 100 km/oră în 3,7 secunde.

Noul model dispune de sistemul SYNC de ultimă generație, care învață din comportamentul șoferului și oferă recomandări care îl ajută pe șofer să economisească timp. De asemenea, Phone As A Key4 permite accesul în mașină fără cheie, prin recunoașterea smartphone-ului proprietarului. Tehnologia de Autonomie Inteligentă poate calcula mai precis autonomia folosind conectivitatea cloud. În plus, cele mai noi tehnologii Ford de conducere asistată, parcare și evitare a accidentelor oferă o experiență de conducere cu adevărat intuitivă și fără stres.

Mustang Mach-E va oferi modurile de conducere Whisper, Active și Untamed care potrivesc dinamica de conducere și experiențele senzoriale cu dispoziția șoferului. De asemenea, SUV-ul cu cinci locuri și siluetă de coupé va primi constant actualizări Over-the-Air.

Versiunea cu tracțiune integrală și modelele First Edition vor adăuga în medie o autonomie de 107 km în aproximativ 10 minute. Ambele configurații de baterii, atât pe versiunea cu tracțiune spate cât și pe cea cu tracțiune integrală cu autonomie extinsă, se încarcă de la 10% la 80% în 45 de minute.

Clienții care plasează o comandă anul acesta și în 2021, vor beneficia de cinci ani de acces gratuit la Rețeaua de Încărcare FordPass din Europa, care include peste 155.000 de stații de încărcare.

În parteneriat cu NewMotion, clienții Ford vor putea folosi aplicația FordPass pentru a localiza, a naviga până la, a plăti și a monitoriza fără efort încărcarea la locații din 21 de țări – inițiind și plătind servicii dintr-un singur cont. De asemenea, clienții Mach-E vor beneficia de un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare rapidă Ionity, care va ajunge la 400 până la sfârșitul acestui an.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!