Facelift important pentru Mini (2021)
31.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lansată în 2014, actuala generație a celebrului Mini este supusă unui amplu proces de revizuire, atât la exterior, cât și la interior. Lansarea pe piaţă globală va începe în martie 2021, iar prețurile vor suferi modificări minime.

Acet facelift vizează toate variantele – MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet, cât și versiunea electrică MINI Cooper SE și cele de top, MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet.

Cele mai vizibile schimbări exterioare sunt la partea frontală, unde parașocul a fost redesenat. Grila împărțită în două secțiuni a fost și ea revizuită, în timp ce farurile de ceață au fost înlocuite cu un sistem nou, conceput special pentru condiții meteo dificile, ce poate fi activat manual.

Printre noutățile de ordin estetic se numără și opțiunea disponibilă pentru vopsirea pavilionului într-o altă culoare, ce poate fi aplicată în degradeuri pornind de la culoarea caroseriei (în față) și încheind cu negru (în spate).

La interior, schimbările sunt puține. Cele mai importante vizează volanul și display-ul standard, a cărui dimensiune a crescut de la 6,5 la 8,8 inchi, cu o interfață revizuită. Bineînțeles, o serie de dotări și sisteme de asistare completează lista noutăților.

Motorizările sunt aceleași, Mini One și Mini Cooper fiind animate de motoarele în 3 cilindri de 75, 102 și 136 CP, în timp ce Cooper S și John Cooper Works au agregate în 4 cilindri, de 178 și 231 CP. Versiunea BEV Cooper SE are o putere de 184 CP și o autonomie de de 234 km (WLTP).

Distribuie acest articol!