BMW Seria 4 Gran Coupé, a doua generație
09.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pe lângă coupé și cabrio, Seria 4 de la BMW are și o versiune cu 4 uși, mai practică sau, dacă vreți, o alternativă sportivă mai sexy pentru Seria 3. A doua generație a binecunoscutului BMW Seria 4 Gran Coupé tocmai a fost prezentată oficial.

Cu o lungime 4,78 metri, noua generație a câștigat 14 cm și are cu 2 cm mai mult decât clasicul coupé. Lucru rar în această categorie, și înălțimea a crescut cu 5 cm, până la 1,44 metri. Altfel, designul este cel de la coupe, bine proporționat și cu partea frontală dominată de noul calandru, supradimensionat.

Farurile LED integrale subţiri vin cu ghidaje de lumină cu fibră optică în formă de U pentru luminile de zi. Opţional sunt disponibile farurile LED adaptive şi BMW Laserlight, care includ asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire.

Liniile precise, uşile cu ferestre fără rame şi mânere ascunse şi umerii puternici modelează silueta elegantă şi sportivă. Stopurile cu LED-uri integrale întunecate se extind în flancuri. Un pachet M Carbon pentru exterior poate fi ales ca opţiune, iar componentele M Performance specifice modelului sunt disponibile ca parte a gamei de accesorii BMW originale.

Nicio surpriză la interior, unde bordul este preluat de coupé, iar cele două display-uri nu sunt conectate între ele, ca la i4. Instrumentarul are diagonala de 12,3 inchi, iar panoul de infotainmentul, orientat către șofer, are 10,25 inchi.

Conceptul de caroserie specific acestui model are ca rezultat un interior versatil, care oferă spaţiu generos în spate. Astfel, pe banchetă pot lua loc trei persoane, iar portbagajul a câștigat 39 de litri, până la 470 de litri (sau 1.290 litri cu bancheta rabatată total).

Scaunele şi volanul sport îmbrăcat în piele sunt dotări standard. Dotările de confort includ încălzirea şi ventilarea scaunelor, opţiunile de finisare cu piele Vernasca şi BMW Individual, învelişurile Sensatec sau din piele pentru tabloul de bord, pachetul M Sport Pro, o trapă mare din sticlă ce poate fi glisată sau înclinată, iluminare ambientală şi sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround.

Caracteristicile sportive ale noului BMW Seria 4 Gran Coupé sunt bine deservite şi de un centru de greutate coborât şi o distribuţie a masei de aproape 50:50.  Amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă sunt setate mai ferm la BMW M440i xDrive Gran Coupé, iar optional poate fi comandată suspensia M Sport sau suspensia M adaptivă.

La momentul lansării vor fi disponibile trei motorizări, singurul diesel fiind 420d, un agregat în 4 cilindri, de 2,0 litri, 190 CP și transmisie integrală xDrive. Versiunea de acces pe benzină este tot un 2,0 litri în 4 cilindri, de 184 CP. La polul opus se află M440i: 6 cilindri în linie, 374 CP și tracțiune integrală, capabil să accelereze 0-100 km/oră în 4,7 secunde. Toate versiunile au transmisie automata în 8 trepte.

BMW Seria 4 Gran Coupé vine cu beneficiile extinse oferite de sistemul de operare BMW 7, disponibil standard, la fel ca BMW Live Cockpit Plus, care cuprinde sistemul de operare iDrive. Funcţia de actualizare a software-ului la distanţă permite importarea over-the-air a funcţiilor îmbunătăţite ale automobilului şi a serviciilor digitale suplimentare.

Producția este planificată la uzina BMW Group din München, pe aceeaşi linie cu modelele BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring și noul model electric BMW i4.

Distribuie acest articol!