Limuzina rusească Aurus Senat a intrat în producție
15.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Aurus Senat este mândria lui Vladimir Putin, iar mulți s-au grăbit să califice impozanta limuzină drept un rival pentru Rolls-Royce. În mod cert, este un succesor al ZIL-urilor folosite odinioară de oficialii sovietici de rang înalt.

Producția de serie a lui Aurus Senat a început la uzina Ford Sollers din orașul Elabuga, situat în vestul Rusiei. Dezvoltarea modelului s-a realizat sub conducerea lui Vladimir Putin, care și-a dorit o nouă limuzină ”de stat”, la fel ca pe vremurile bune ale Uniunii Sovietice.

De altfel, cu ocazia lansării, președintele rus a declarat că acest moment reprezintă ”un eveniment semnificativ pentru industria auto rusă și pentru industria națională în ansamblu”.

Noul automobil, care se dorește a fi un model de prestigiu, nu este rezervat doar serviciilor de stat rusești, ci și clienților cu dare de mână, poziționându-se ca o alternativă la Rolls-Royce sau Bentley. Este vizată o producție de 200-300 unități anual.

Prețul unui Aurus Senat variază, în funcție de dotări, de la puțin peste 200.000 de euro până la aproape 250.000 de euro.

La acești bani, clienții primesc o limuzină cu interiorul complet personalizabil, cu două scaune spate independente, un frigider pentru șampanie, tablete pentru navigație, totul îmbrăcat în piele și placat cu inserții de lemn natural.

Propulsia este asigurată de un V8 twin-turbo hibrid de 4,4 litri, dezvoltat în colaborare cu Porsche, care furnizează 590 CP și 880 Nm, cuplat la tracțiunea integrală printr-o transmisie automată cu nouă trepte. Pentru o dată ulterioară este așteptată și o versiune mai pretențioasă, echipată cu un motor V12.

Distribuie acest articol!