”Un Gran Turismo suprem”: Bugatti Chiron Super Sport, la 3,2 milioane de euro fără taxe
16.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti a dezvăluit zilele trecute o nouă versiune de top a hypercar-ului Chiron: Super Sport. O variantă extremă, de 1.600 CP, cu o aerodinamică spectaculoasă.

După Chiron, Chiron Sport și Chiron Pur Sport, iată că a sosit momentul și pentru Chiron Super Sport. Sub această titulatură au fost lansate versiunile extreme ale modelelor Bugatti, încă din 1931 (de la Type 55 Super Sport) și pînă în zilele noastre (EB 110 Super Sport și Veyron Super Sport).

”Chiron Super Sport este sinonim cu mai mult confort și eleganță, cu și mai multă putere și viteză”, a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti, adăugând: ”Cu această nouă creație, propunem un model cu o personalitate foarte specială în cadrul familiei Chiron. Reprezintă esența a ceea ce am învățat și dezvoltat de-a lungul anilor – un Gran Turismo suprem”.

Noua versiune încorporează caracteristicile tehnice ale seriei limitate Super Sport 300+, din care 30 de exemple și-au găsit deja cumpărători.

Legendarul motor W16 quad-turbo de 8,0 litri de la Bugatti este, prin urmare, încă ”în formă” și poate urca până la 1.600 CP, față de 1.500 CP cât are un Chiron ”standard”. Cuplul rămâne neschimbat, de 1.600 Nm, dar este disponibil între 2.000 și 7.000 rpm, în loc de 6.000 rpm, anterior.

În același timp, greutatea vehiculului este redusă cu 23 kg, șasiul beneficiază de setări noi (direcție mai fermă, suspensii mai rigide), iar anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 sunt optimizate pentru viteze mari.

Aerodinamica, la rândul ei, este revizuită. Partea din față este modificată și coborâtă, însă modificările sunt mai vizibile la partea din spate. Aceasta este alungită cu 25 cm, evacuarea centrală a fost repoziționată pe laterale, eșapamentul a fost reproiectat, iar jantele din aliaj ușor au un design nou, cu cinci spițe în Y.

La interior totul este luxos și garantează un nivel ridicat de confort. Pielea este omniprezentă, în combinație cu aluminiul lustruit și fibră de carbon.

Cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj în șapte trepte, agregatul W16 de pe Chiron Super Sport asigură o viteză maximă de 440 km/h și accelerații de la 0 la 100 km/h în 2,4 secunde, de la 0 la 200 km/h în 5, 8 secunde (față de 5,5 secunde pentru Chiron Pur Sport și 6,1 secunde pentru Chiron) și de la 0 la 300 km/h în 12,1 secunde. A șaptea treaptă a cutiei de viteze se cuplează doar de la 403 km/h!

Producția noului Chiron Super Sport va începe în curând, la uzina Bugatti din Molsheim. Prețul noii ”rachete” este de 3,2 milioane de euro fără taxe, iar primele livrări sunt programate pentru 2022.

Distribuie acest articol!