Honda a dezvăluit al doilea său model electric, un SUV disponibil în două versiuni: e:NP1 și e:NS1
20.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Derivat din noua generație HR-V și botezat e:NP1 și e:NS1, al doilea model 100% electric de la Honda se prezintă în două versiuni. Deocamdată este destinat pieței din China, iar despre data lansării în Europa nu se știe nimic.

Honda a prezentat versiunea chineză a primului său SUV electric la câteva luni după dezvăluirea conceptului e:Prototype, care la acel moment încă ținea secretă fișa sa tehnică.

Varianta e:NP1 este cea de bază, iar e:NS1 este cea sportrivă. Ambele se fabrică în China, de către GAC Honda și Dongfeng Honda.

Este al doilea model de acest gen de la Honda, după ”e”. Va fi pus în vânzare în primăvara anului 2022, constructorul nipon confirmând deja că urmează să fie comercializat în toată lumea.

Dispune de un acumulator de 68,8 kWh, în mod evident mult superior celui de pe Honda e, cu care împarte aceeași platformă tehnică e:N Architecture, special concepută de Honda pentru modelele sale electrice. Propulsia este asigurată de un singur motor, de 204 CP. Autonomia se apropie de 500 km.

O serie de concepte prezentate în ultima perioadă oferă unele indicii referitoare la viitoarele modele electrice de la Honda. Iar acesta este doar începutul, deoarece e:NS1 va fi urmat de alte câteva modele din gama e:N. În următorii de cinci ani, Honda intenționează să lanseze nouă modele electrice complet noi, la nivel global, însă nu toate vor fi destinate pieței europene.

Distribuie acest articol!