Skoda Enyaq iV Coupé - primele informații și imagini oficiale
02.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Primul SUV electric de la Skoda are acum și versiune cu pavilion plonjat. Enyaq Coupé vine cu un profil elegant și fluid și reușește astfel să aibă un coeficient aerodinamic (Cx) de doar 0,234.

Noul Enyaq Coupé iV este primul model electric de la Skoda care are și versiune RS, iar în cea mai eficientă variantă poate avea o autonomie de până la 545 km.

Este, de fapt, corespondentul de la Skoda a lui Volkswagen ID.5, cu care împarte aceeași platformă tehnică modulară MEB. În ciuda pavilionului puternic plonjat spre spate, habitabilitatea nu este afectată.

La interior sunt utilizate materiale ecologice, precum lâna sau plasticul reciclat. Clienții au de ales între numeroase pachete de echipare, iar dotarea standard include un touchscreen central cu diagonala de 13 inchi și un instrumentar digital de 5,3 inchi completat cu un headup display cu realitate augmentată.

Sunt disponibile patru variante de performanță:
Enyaq Coupé iV 60, 180 CP, baterie de 62 kWh;
Enyaq Coupé iV 80, 204 CP, baterie de 82 kWh;
Enyaq Coupé iV 80x, tracțiune integrală, 265 CP, baterie de 82 kWh;
Enyaq Coupé RS iV, tracțiune integrală, 300 CP, baterie de 82 kWh.

În timp ce iV 80 este varianta cea mai mare autonomie anunțată, de 535 km (WLTP), versiunea de top RS iV combină puterea de la două motoare și are un cuplu de 460 Nm, pentru o accelerație 0-100 km/h în doar 6,5 secunde. Viteza maximă este limitată la 180 km/oră, iar încărcarea de la 10% la 80% se realizează în mai puțin de 30 de minute.

Comercializarea va începe anul acesta, la prețuri ce urmează să fie anunțate cât de curând. Enyaq Coupé iV va fi produs împreună cu cealaltă versiune a acestul SUV electric, la uzina Skoda de la Mladá Boleslav, în Cehia.

Distribuie acest articol!