Cel mai puternic SUV de lux din lume, Aston Martin DBX707. Fără compromisuri!
02.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin prezintă ”SUV-ul suprem din toate punctele de vedere”. Dotat cu un V8 de 4,0 litri a cărui putere a fost crescută la 707 CP și cu un cuplu maxim de 900 Nm, noul DBX707 se vrea a fi SUV-ul de lux cel mai rapid, cel mai puternic și cu cea mai bună manevrabilitate.

S-a plecat de la designul lui V8 DBX, iar fiecare zonă a mașinii a fost îmbunătățită pentru a crește performanța, pentru a intensifica plăcerea de a conduce și pentru a-i amplifica prezența pe drum. Altfel spus, pentru a obține un produs final fără compromisuri.

Motorul V8 biturbo are o creștere de 157 CP și 200 Nm față de cel de pe DBX și este cuplat la o transmisie automată cu 9 trepte și „ambreiaj umed”. Schimbările de viteze sunt mult mai rapide și capacitatea de accelerație este, de asemenea, îmbunătățită: doar 3,3 secunde pentru 0-62 mph.

Frânele cu discuri din carbon (CCB) și etriere cu 6 pistoane sunt în dotarea standard. Roțile standard sunt pe 22 inchi și opțional pe 23 inchi.

DBX707 are o nouă versiune a diferenţialului electronic spate cu alunecare limitată (e-diff). Distribuția cuplului față-spate rămâne complet automată, cu capacitatea de a trimite până la 100% din cuplu către puntea din spate, la cerere.

Cheia manevrabilității excepționale a lui DBX707 este sistemul de suspensie pneumatică. Păstrând arhitectura de bază și camerele de aer cu volum triplu de pe DBX V8, noul DBX707 are un șasiu optimizat, beneficiază de o nouă supapă amortizor și de recalibrarea comutării dinamice a volumului arcului, pentru a îmbunătăți controlul caroseriei și răspunsul direcției.

Au fost aduse modificări suplimentare în detaliu la sistemul eARC (Electronic Active Roll Control), cu parametri revizuiți care sporesc sentimentul de agilitate și îmbunătățesc echilibrul dinamic al mașinii.

Există, de asemenea, unele modificări și îmbunătățiri ale modurilor Drive dinamic. „Race Start” este disponibil în modurile GT Sport și Sport+ pentru a maximiza accelerația off-line și pentru a prezenta cu adevărat performanța îmbunătățită. Logica activă revizuită în cutia de transfer a sistemului de tracțiune integrală realizează o armonie mai mare și un control precis între linia de propulsie și sistemul ESP.

Producția urmează să înceapă în primul trimestru al anului 2022, primele livrări fiind programate la începutul trimestrului II. În România, modelul poate fi comandat prin intermediul Aston Martin Bucharest, dealer oficial al mărcii.

Sursa: comunicat de presă Aston Martin

Distribuie acest articol!