Primele schițe oficiale cu noul Volkswagen Amarok
22.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dat publicității primele imagini oficiale cu noua generație a pickup-ului Amarok. Modelul urmează să fie lansat oficial în a doua jumătate a acestui an.

Reamintim, pentru numele acestei utilitare constructorul german s-a inspirat din limba indienilor inuiți din America de Nord (Inuktitut), unde acest cuvânt înseamnă „lup”.

Volkswagen anunță pentru noua generație Amarok o serie de dotări și evoluții tehnologice, în special de asistență la condus. Unele dintre acestea vor fi în premieră pentru acest segment.

Spre deliciul fanilor săi, Amarok nu renunță la propulsorul V6 diesel (TDI), care îi va asigura capabilități de top în privința cuplului și tractării. Acest motor face parte din dotarea standard a modelului, începând din 2016.

Volkswagen promite un progres semnificativ în privința confortului, conferit de reproiectarea interiorului. Ambianța, conectivitatea și dotările ar trebui să facă din noul Amarok o referință în segmentul B al pickup-urilor.

Continuarea cabinei duble cu bena se face într-un mod armonios, dinamic, fără să afecteze aerodinamica și păstrând proporțiile atletice ale mașinii. Cei de la Volkswagen Commercial Vehicles se laudă cu capabilitatea de a încărca și de a transporta un europalet în condiții de maximă siguranță.

Lungimea totală a crescut cu 10 cm, până la 5,35 metri, iar caroseria este ceva mai joasă, comparativ cu actuala generație. Printre avantajele acestor modificări se numără spațiul mai generos pentru picioare, la pasagerii din spate.

Lansat în producție în 2010, Amarok a fost produs până în prezent în peste 815.000 de exemplare. Noua generație a fost dezvoltată de specialiștii Volkswagen din Australia și Europa, iar producția va fi asigurată de fabrica din Silverton, Africa de Sud.

Distribuie acest articol!