Ford Bronco vine pe Bătrânul Continent
09.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Ford Bronco este un model emblematic în Statele Unite. Lansat în 1966, acest SUV a ajuns la a șasea generație, moment în care, iată, Ford a decis să-l aducă în Europa.

A șasea generație Ford Bronco este disponibilă pe continentul nord-american în versiuni cu trei și cinci uși și ca versiune Bronco Sport cu cinci uși.  Nu știm încă ce versiuni vor fi vândute în Europa, dar este oficial că va fi disponibil începând din 2024!

A șasea generație Ford Bronco s-a lansat în Statele Unite în urmă cu doi ani, la 25 de ani după încetarea producției celei de-a cincea generații. În ciuda unui aspect general modernizat, actualul Bronco aduce foarte mult cu glorioșii săi predecesori și rămâne un adevărat 4×4, care își merită porecla „GOAT”, pentru Goes Over Any Type of Terrain (capabil să meargă pe orice tip de teren).

Ford introduce în Europa emblematicul SUV Bronco, exclusiv în versiunea 4×4, cu Terrain Management System, cu până la șapte moduri de conducere selectabile, Trail Toolbox și suspensie off-road de înaltă performanță. Gama de accesorii disponibile include corturi de acoperiș, bare cu lumini, suporturi pentru echipamente și huse lavabile pentru scaune, pentru a susține toate tipurile de aventuri.

În esență, Bronco este construit pe un șasiu din oțel de înaltă rezistență, cu șapte traverse, oferind o bază dură și permițând deplasarea substanțială a suspensiei pentru o capacitate off-road spectaculoasă.

Ford a anunțat că Bronco în versiunea cu patru uși ”va fi disponibil în număr strict limitat pe piețele europene selectate, cu volanul pe stânga, de la sfârșitul anului 2023”.

Nu s-a făcut nicio referire oficială la motorizări, însă se știe că pe piața din SUA Broco este disponibil în două versiuni pe benzină, de 2,3 și 3 litri, cu puteri între 300 CP și 400 CP și transmisie automată.

„Bronco este cel mai rezistent și mai versatil vehicul off-road produs de Ford, iar noua generație îmbină ADN-ul modelului original cu cele mai noi tehnologii de manevrare pe orice suprafață și o gamă vastă de accesorii pentru a crea un vehicul off-road nou, remarcabil. După succesul uriaș al noului Bronco din SUA, suntem încântați să aducem o parte din spiritul aventurii pentru clienții noștri din Europa.”

Matthias Tonn, inginer șef, Vehicule de Import, Ford Europa

Chiar dacă este construit pentru cele mai dure condiții, nu există compromisuri în ceea ce privește caracteristicile de confort sau comoditate. Un panou de instrumente TFT de 8 inchi este asociat cu un ecran tactil central LCD de 12 inchi, cu sistem multimedia SYNC 4 de ultimă generație, care beneficiază de actualizările software Ford Power-Up. Apple CarPlay și Android Auto5 sunt dotări standard alături de un Bang&Olufsen Premium Sound System cu 10 difuzoare, inclusiv un subwoofer, care se integrează cu aplicația FordPass.

Distribuie acest articol!