Honda ZR-V - primele informații oficiale
22.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Honda pregătește lansarea unui nou SUV, denumit ZR-V și a cărui comercializare va demara la toamnă, în Japonia.

Introducerea lui ZR-V confirmă ambițiile Honda pe segmentul SUV-urilor. Noul model va fi poziționat între HR-V și CR-V.

ZR-V afișează un design elaborat și fluid, în mare parte preluat de la versiunea americană a modelului HR-V. Partea frontală este dominată de grila cu nervuri verticale, de inspirație Maserati.

Semnătura luminoasă cu LED este complet nouă și se extinde în lateral. Partea din spate este dominată de un prag ranforsat, care dă caracter acestui SUV.

Imaginile oferite de Honda  de la interior sugerează o ambianță elegantă și modernă. Se remarcă un frumos touchscreen amplasat pe planșa de bord, precum și instrumentarul de bord digital.

Consola centrală, ușor ridicată, este, de asemenea, un element din interior care a fost atent elaborat de către designeri.

ZR-V va fi echipat cu noua unitate de putere Sports e-HEV dezvoltată de Honda. Aceasta va combina un motor cu injecție directă de 2,0 litri cu două propulsoare e-CVT. O singură versiune hibrid, de 184 CP, va fi disponibilă pentru piața europeană.

ZR-V va fi echipat și cu o versiune pe benzină, cu un motor turbo de 1,5 litri dotat cu tehnologie CVT. Dar, din păcate, această versiune nu va fi disponibilă în Europa.

Honda precizează că variantele hibrid sau pe benzină vor fi disponibile cu tracțiune integrală.

Deubutul comercial se va face pe piața japoneză, după care ar trebui să urmeze primele livrări pe piața americană. În ceea ce privește Europa, încă nu a fost anunțată o dată, însă este foarte probabil ca noul SUV să ajungă pe Bătrânul Continent abia în 2023.

Distribuie acest articol!