MG7, un posibil concurent pentru Audi A7 Sportback
19.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Producătorul britanic MG a dat publicității primele imagini cu MG7, un model premium al cărui design aduce destul de mult cu Audi A7 Sportback.

Brandul MG și-a făcut un nume în Europa prin intermediul modelelor sale sport de mici dimensiuni și sedanurilor compacte. Apoi, după falimentul din 2005, a fost preluat de grupul chinez NAC (Nanjing Automobile Group), transformat mai târziu în SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation).

În anii 2010, MG Motor și-a anunțat, în sfârșit, revenirea, odată cu apariția unei noi generații de modele. Lansările s-au succedat în ultimii ani, cu versiuni termice, hibride și 100% electrice.

După MG ZS, EHS, Marvel R, MG4 și MG5, constructorul anunță acum introducerea în gamă a unui nou model.  MG7 va fi cea mai mare limuzină din gama MG, cu o lungime de 4,88 metri.

MG7 are alura unui sedan-coupé sportiv, un fastback care face trimitere direct la Audi A7 Sportback. Se deosebește de concurentul german printr-o serie de particularități stilistice, precum grila agresivă, liniile laterale fluide și capota plonjată.

Partea din spate pare destul de lată și dispune de un spoiler retractabil. Jantele de dimensiuni mari completează caracterul sportive.

MG7 inaugurează noul finisaj „Black Label”, care conferă un plus de lux și sportivitate și se remarcă prin negrul utilizat la inserții și logo. Existența unei evacuări cvadruple confirmă motorizarea termică.

Motorul de 2.0 litri turbo (257 CP și 405 Nm) este asociat cu o cutie automată ZF cu 9 trepte, iar cel de 1,5 litri (185 CP și 300 Nm) are o cutie de viteze cu dublu ambreiaj în 7 trepte. Versiunea hibrid plug-in va completa gama în 2023.

MG7 va fi comercializat în curând în China, iar exportul în Europa nu a fost confirmat încă. Pentru Bătrânul Continent, MG pare să favorizeze versiunile electrificate, ceea ce ne dă speranțe să vedem în viitor MG7 în varianta hibrid plug-in.

Distribuie acest articol!