Faceți cunoștință cu Avenger, primul Jeep 100% electric!
13.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Avenger este primul Jeep 100% electric din istorie. Se va număra printre vedetele Salonului Auto de la Paris , din această toamnă, unde are programată premiera publică.

Este un SUV urban, un model de intrare în gamă, conceput special pentru piața europeană. De altfel Jeep și-a propus ca până în anul 2030, oferta sa pentru Europa să fie formată exclusiv din modele electrice.

Prin urmare, sunt programate nu mai puțin de patru modele electrice în Europa, până în 2025. Primul dintre ele este Avenger, a cărui comercializare va începe anul viitor.

La trei ani de la oficializarea fuziunii dintre PSA și FCA, sinergiile tehnice majore încep să se regăsească la tot mai multe dintre brandurile care compun noul gigant auto global Stellantis. Poziționat sub vechiul Renegade, Avenger va fi noul model de intrare în gamă de la Jeep.

Cu 4,23 metri lungime, este mai scurt decât Renegade. Silueta zveltă trădează faptul că modelul este construit pe aceeași platformă ca și Peugeot 2008, DS 3 Crossback sau Opel Mokka, o versiune evoluată a platformei CMP.

Jeep nu comunică încă detalii referitoare la putere, performanțe sau capacitatea acumulatorului. Este de așteptat să vedem cifre similare cu cele ale modelelor echivalente de la Peugeot, Citroën, DS sau Opel (136 CP și 50 kWh). Producătorul precizează că autonomia maximă va fi de 400 km, o cifră în creștere comparativ Peugeot e-208, de pildă (362 km, WLTP).

Avenger nu se va limita la motorizarea 100% electrică. Vor fi oferite și versiuni pe benzină, pentru cei care preferă vechea tehnologie a motorului cu ardere internă.

Specificațiile tehnice complete, detaliile de la interior și mai ales prețurile vor fi dezvăluite, cel mai probabil, cu ocazia lansării de la Paris. Modelul va fi produs la uzina de la Tychy, din Polonia.

Distribuie acest articol!