Primul hibrid de la Dacia este disponibil pentru comandă
04.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Mult așteptatul model Dacia Jogger Hybrid 140, primul hibrid din istoria mărcii românești, este în sfârșit disponibil pentru comandă. Prețul de plecare este de 23.750 de euro, pentru nivelul de echipare Expression, în varianta cu cinci locuri.

Același nivel mai este disponibil și în configurare cu șapte locuri, dar la un preț mai mare, de la 24.650 de euro.

Jogger Hybrid 140 se bazează pe două motoare electrice și unul termic și nu necesită conectare la priză. Astfel, mașina se poate deplasa în mediul urban până la 80% din timp în modul electric, pentru a reduce consumul de combustibil cu până la 40%, conform datelor furnizate de constructor.

Principiul de funcționare este, de altfel, destul de simplu. Bateria se încarcă automat la decelerare și frânare, prin recuperarea energiei, iar transmisia automată inteligentă și sistemul de management al energiei optimizează performanțele și consumul vehiculului.


Cifra 140 din denumirea modelului vine de la puterea însumată a celor trei motoare. Cel termic este de 1,6 litri și 90 CP, alimentat cu benzină.

Autonomia maximă, conform ciclului WLTP, este de 900 km.

Pe lângă cele două versiuni Expression, Dacia Jogger Hybrid 140 mai are în ofertă echiparea Extreme, tot în două variante, cu cinci locuri (24.600 euro) și cu șapte locuri (25.500 de euro).

Sursa: Dacia

Distribuie acest articol!