Smart #3, primul SUV coupé din istoria mărcii
23.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

După ce a anunțat acum câteva zile, printr-un teaser, iminenta lansare a noului Smart #3, producătorul chino-german a ridicat vălul de pe primul său SUV coupé electric. Prezentarea oficială este programată în această perioadă, la Salonul Auto de la Shanghai, comercializarea urmând să demareze abia la începutul anului viitor.

Smart #3 preia noua orientare stilistică a mărcii, inițiată cu Smart #1. Are un stil mai sportiv, accentuat de profilul plonjat spre spate, cu un spoiler deasupra lunetei. Formele rotunjite contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii, în beneficiul autonomiei.

Farurile LED sunt conectate printr-o linie luminoasă, partea frontală fiind dominată de o grilă impunătoare. În spate, luminile LED au o semnătură ”pixel”.

Spiritul sportiv se păstrează și la interior, unde se disting orificiile de aerisire în formă de capsulă și ecranul tactil central de 12,8 inchi. În dreptul șoferului este amplasat un alt ecran, cu rol de panou de instrumente.

Smart #3 stă foarte bine la capitolul echipare. Are un pavilion panoramic din sticlă care asigură o luminozitate foarte bună la interior. Mașina dispune de iluminare ambientală, scaune cu tetiere integrate și sistem audio Beats cu 13 difuzoare.

Personalizarea include mai multe culori deosebite pentru caroserie, precum portocaliul Photon Metallic si albastrul Electric Matte la exterior, respectiv Vibrant Brown la interior.

Smart #3 este prezentat oficial pentru prima dată zilele acestea, la Salonul de la Shanghai. Premiera europeană va avea loc abia la toamnă, în cadrul Salonului Auto de la München (IAA), iar lansarea pe piața din Europa este planificată la începutul anului 2024.

„Suntem foarte mândri să prezentăm oficial noul Smart #3, primul nostru SUV coupé. Noua generație Smart se angajează să ofere experiențe unice și își confirmă poziționarea 100% electrică. Scopul nostru a fost întotdeauna să răspundem nevoilor multiple în materie de mobilitate, care sunt în continuă schimbare. Smart va continua să își extindă gama de produse pentru a oferi vehicule care corespund diferitelor stiluri de viață.”

Dirk Adelmann, CEO Smart Europe

Distribuie acest articol!