BYD Seal. Încă un rival pentru Tesla Model 3
22.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

În această toamnă, una dintre noutățile cu care BYD a venit la Salonul de la München a fost Seal, un sedan ale cărui caracteristici tehnice și materiale utilizate la interior au fost foarte convingătoare. Să fie un concurent demn de luat în seamă pentru Tesla Model 3? Răspunsul îl vom afla începând de anul viitor.

Noul model al producătorului chinez BYD este comercializat la un preț care pleacă de la circa 47.000 de euro, iar primele livrări sunt programate până la finele anului 2023.

Până acum, Tesla Model 3 și-a câștigat titlul neoficial de sedan electric standard. Noul BYD Seal ar putea fi modelul care schimbă regulile jocului, pentru că are câteva atuuri semnificative.

În primul rând, este vorba de design. Seal are aspect de sedan lung (4,80 metri), un amestec de sportivitate și clasicism, cu proporții corecte și linii îndulcite.

Din punct de vedere tehnic, sunt oferite două versiuni, una cu tracțiune pe două roți, de 230 kW (313 CP), iar cealaltă cu două motoare și tracțiune integrală, de 390 kW (530 CP). Aceasta din urmă este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.

Acumulatorul de 82 kWh asigură o autonomie de până la 570 km, în ciclul WLTP. Pe de altă parte, puterea de încărcare de 150 kW nu este una excepțională.

În interior, stilul este mai puțin rafinat decât la exterior, dar totul este construit cu grijă, iar materialele sunt de calitate. Ecranul central este în format XXL, de 15,6 inchi, și se poate roti pentru a fi poziționat vertical sau orizontal.

Datorită ampatamentului de 2,92 m, spațiul pentru picioare la locurile din spate este generos, iar habitaclul este luminos grație pavilionului din sticlă. În ceea ce privește portbagajul, capacitatea sa de 455 de litri este în media categoriei.

BYD Seal este atractiv și din perspectiva prețului. Versiunea de bază costă circa 47.000 de euro, iar cea de top, cu 530 CP, nu este cu mult mai scumpă: circa 50.000 de euro.

Distribuie acest articol!