Cel mai mare SUV Volkswagen va fi destinat piețelor din China și SUA
22.09.2024
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen se pregătește să lanseze un nou SUV, de dimensiuni mari și cu un design oarecum surprinzător. Denumit Terramont Pro în China și Atlas în Statele Unite, este mai mare decât un BMW XM și va putea lua la bord până la șapte persoane.

Designul său este mult diferit de cel văzut la cele mai recente modele ale producătorului german, cel puțin la partea frontală.

După ce a lansat a treia generație Tiguan, Volkswagen își va extinde foarte curând gama de SUV-uri prin lansarea noului Tayron. Reamintim, acesta se poziționează deasupra lui Tiguan.

Tayron va înlocui vechiul Tiguan Allspace. Versiunea europeană va fi foarte apropiată de cea chineză Tayron L și de viitorul Tiguan ”american”.

Revenind la Terramont Pro, acesta seamănă mult mai mult cu celelalte SUV-uri Volkswagen dacă este privit din spate. Per ansamblu, însă, afișează un look destul de diferit de cel al noului Tiguan / Tayron.

Dimensiunile de gabarit sunt de-a dreptul monstruoase, culminând cu lungimea de 5,16 metri. Cel mai probabil, va fi cel mai mare model din Grupul Volkswagen care se va baza pe platforma MQB Evo, utilizată la modele ceva mai mici, precum Volkswagen Passat și Skoda Kodiaq.

Acest nou SUV nu este destinat și pieței europene. La noi, cel mai mare model din gama SUV-urilor Volkswagen va continua să fie Touareg, care măsoară 4,88 metri lungime și dispune de motorizări hibrid plug-in.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!