La aniversarea de 70 de ani, Nissan Patrol revine cu a șaptea generație. Nu și în Europa!
21.09.2024
        
Distribuie acest articol!   

Patrol, marele SUV de la Nissan, a ajuns la a șaptea generație. Noul model a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment special, organizat la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Locul premierei nu a fost ales întâmplător, pentru că acest model este foarte apreciat în Orientul Mijlociu. În schimb, în Europa este, de ani buni deja, foarte puțin cunoscut.

Nissan Patrol este un SUV de dimensiuni mari, care și-a sărbătorit recent cea de-a 70-a aniversare. Noua generație are un design impunător, cu semnătura luminoasă frontală dublă în forma literei C, gardă la sol generoasă și o bandă luminoasă spate desfășurată pe toată lățimea. Printre posibilitățile de personalizare se regăsesc șapte culori exterioare, inclusiv patru opțiuni de vopsea în două tonuri.

„Noul Patrol este un exemplu elocvent pentru modelele interesante pe care le oferim în cadrul planului nostru global The Arc. Această a șaptea generație reprezintă un salt îndrăzneț înainte, combinând performanța de neegalat, tehnologia de ultimă oră și prezență impunătoare, pentru a redefini ceea ce poate fi un SUV. Cu istoria sa de peste 70 de ani, Patrol întruchipează perfect obiectivul nostru de a veni cu inovații, pentru a îmbunătăți viața oamenilor.”

Makoto Uchida, președinte și CEO Nissan

La bord există spațiu generos, cu trei rânduri de scaune ce pot găzdui până la opt persoane. Confortul și tehnologiile de vârf sunt omniprezente, inclusiv un imens panou tactil orizontal de 28,6 inchi, format din două ecrane de 14,3 inchi și echipat cu sistemul de infotainment NissanConnect 2.0 cu Google Built-in și completat de două ecrane de 12,8 inchi pentru pasagerii din spate.

Desigur, tehnologia Nissan ProPilot de asistență la condus include controlul adaptiv al vitezei de croazieră și asistența pentru menținerea benzii de rulare. Există, de asemenea, camere de parcare cu vedere panoramică la 360 de grade în jurul mașinii.

Sub capotă găsim un nou motor V6 twin-turbo de 3,5 litri care dezvoltă 425 CP și 700 Nm de cuplu. Există și o versiune V6 aspirat natural de 3,8 litri, cu 316 CPși 386 Nm cuplu.

Ambele motoare sunt asociate cu o transmisie automată cu 9 trepte. Suspensia pneumatică adaptivă este standard, la fel ca și un selector cu șase moduri de conducere: Standard, Sand, Rock, Mud, Eco și Sport.

Noul Nissan Patrol este vândut în Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Orientul Mijlociu. Pe alte piețe globale, precum America de Nord (unde se numește Nissan Armada), va fi disponibil la o dată ulterioară. În schimb, este puțin probabil să îl vedem în showroom-urile Nissan din Europa.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!