Renault Kiger, un nou SUV urban
28.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Renault prezintă un nou SUV urban, destinat piețelor emergente. Anticipat de un show-car dezvăluit la finele lui 2020, Kiger este prezentat acum în premieră mondială pe piața din India, unde comercializarea va demara în cursul acestui an.

Kiger urmează aceeași traiectorie ca și Kwid, fiind oferit deocamdată doar pe piața indiană, unde completează oferta Renault din segmentul SUV-urilor, alături de Duster și Triber. Ulterior va fi disponibil și la nivel global, cel mai probabil doar pe piețele emergente.

Varianta de serie nu este mult diferită de concept. Are aceleași dimensiuni (3,99 metri lungime, 1,75 metri lățime, 1,60 metri înălțime și 2,50 metri ampatament), cântărește 1.012 kg și are un look robust.

Partea frontală masivă este completată de formele sculpturale, pasajele roților foarte generoase și garda la sol de 20,5 cm. Spatele se remarcă prin luminile LED în forma literei C și protecția inferioară cu tentă metalică. Luneta înclinată dă caroseriei o tentă de dinamism și sportivitate. Vor fi disponibile șase versiuni de culoare, cu posibilitatea de vopsire în două tonuri.

Bordul este compus dintr-un instrumentar digital cu diagonala de 7 inchi și un display central suspendat, de 8 inchi, compatibil Apple CarPlay și Android Auto. Portbagajul are capacitatea cuprinsă între 405 și 879 litri, cu o lungime totală de încărcare de 1,56 metri.

Sunt disponibile două motorizări pe benzină, de 1,0 litri atmosferic Energy de 72 CP și 96 Nm, cu cutie manuală sau Easy-R ambele în 5 trepte, respectiv un turbo de 1,0 litri în 3 cilindri, de 100 CP și 160 Nm, cu transmisie manuală. Ulterior va exista și o transmisie automată cu variație continuă, X-Tronic.

Distribuie acest articol!