Ioniq 6 - primele imagini și informații oficiale
30.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai a prezentat primele imagini și informații cu noul Ioniq 6 un sedan 100% electric, cu o aerodinamică excepțională, grație unei caroserii sculpturale.

Este al doilea model din gama de automobile pur electrice pe care Hyundai o dezvoltă sub brandul dedicat, Ioniq.

Ioniq 6 beneficiază de noul concept de design pentru modelele electrice ale mărcii, denumit „Electrified Streamliner” și prefigurat de conceptul Prophecy, prezentat de Hyundai în 2020.

Spre deosebire de primul model, crossover-ul Ioniq 5, limuzina Ioniq 6 are un design complet diferit, în ciuda faptului că utilizează aceeași platformă, E-GMP. Coreenii au ales astfel o strategie inedită de diversificare la nivel stilistic a ofertei de modele electrice, pe care au denumit-o generic Hyundai Look.

În ciuda designului total diferit, producătorul asiatic speră ca Ioniq 6 să fie un automobil electric de mare succes, la fel ca Ioniq 5, cel care a inaugurat noua gamă de modele BEV sub noul brand. Rămâne de văzut, așadar, dacă și Ioniq 6 își va găsi propriul public, așa cum a făcut-o (cu brio) Ioniq 5.

Revenind la aerodinamică, Ioniq 6 are un Cx de doar 0,21, unul dintre cele mai bune din lume, foarte apropiat de recordul de 0,2 deținut de o altă limuzină electrică, Mercedes EQS.

Ioniq 6 este ”altceva” și în privința habitaclului, conceput ca un cocon în care sunt utilizate materiale durabile, reciclate sau din surse sustenabile. Spațiul generos de la interior se datorează în principal ampatamentului enorm (2,95 metri) și planșeului complet plat.

Apropo de dimensiuni, Ioniq 6 are 4,855 metri lungime, 1,88 metri lățime și 1,495 metri înălțime.

Planșa de bord împrumută elemente de la Ioniq 5, inclusiv instrumentarul digital cu diagonala de 12 inchi. Display-ul central a fost prelungit și unit cu tabloul de bord.

Ioniq 6 are partea frontală dominată de un nou logo „H” și de proiectoarele Pixel Matrix LED ceva mai simplificate în comparație cu cele de pe conceptul Prophecy. La spate regăsim banda de pixeli de la Ioniq 5, integrată într-o semnătură luminoasă foarte interesantă.

Opțional, oglinzile exterioare sunt digitale, iar jantele au dimensiuni de 18 sau 20 de inchi. Lista dotărilor spectaculoase este completată de cele 12 culori disponibile, cu pigmenți ce provin din… materiale reciclate, anvelope uzate sau bambus!

Ne putem aștepta la o plajă de putere cuprinsă între 170 și 306 CP, iar acumulatorii ar trebui să aibă aceeași capacitate ca la Ioniq 5, între 58 și 73, poate chiar 77 kWh.

Pentru moment, Hyundai nu a dat detalii referitoare la performanțele și prețurile acestui nou model electric. Ioniq 6 ar trebui să ajungă pe piața europeană până la sfârșitul anului 2022.

Distribuie acest articol!