Noul Volkswagen Golf R (2020), cel mai puternic Golf de serie din toate timpurile
06.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea de top a celei de-a opta generații Golf este animată de un motor TSI de 320 CP, accelerează 0-100 km/h în doar 4,7 secunde și poate fi comandată cu pachetul R-Performance, care include și modul Drift.

Contrar tendințelor actuale, noul Volkswagen Golf R se bazează 100% pe propulsia termică. Sub capotă se află noua generație, a patra, a motorului de 2.0 litri pe benzină, având numele de cod EA888 evo4. Acest TSI dezvoltă 320 CP și 420 Nm, cu 20 CP și 20 Nm mai mult decât generația precedentă.

Noul Golf R dispune de tracțiune integrală 4Motion și transmisie cu dublu ambreiaj DSG7. Accelerează 0-100 km/h în doar 4,7 secunde și are viteza maximă limitată la 250 km/h. Selectorul modului de rulare (Comfort, Sport, Race și Individual) face parte din dotarea standard.

Plusul de performanță nu se regăsește doar sub capotă! În premieră, Golf R dispune de un diferențial blocabil electronic. Lista dotărilor de top este completată de suspensia adaptivă și servodirecția cu asistență variabilă.

Pachetul opțional R-Performance include viteza maximă mărită la 270 km/h, un spoiler spate supradimensionat, roți pe 19 inchi (față de 18, în dotarea standard) și două moduri suplimentare de condus, cel denumit Special fiind setat pe Nürburgring, Nordschleife, acolo unde acest model a fost testat, în timpul procesului de dezvoltare.

Pachetul R-Performance dispune și de modul Drift, care vine cu reglaje speciale la puntea spate, pentru a îmbunătăți transmisia și controlul stabilității. De asemenea, sistemul de evacuare dispune de clapete pentru diferite niveluri sonore, opțional fiind oferită o linie din titan, semnată Akrapovic, care aduce un câștig de 7 kg.

Interiorul este personalizat cu scaune sport, bord digital, un buton ”R” special amplasat pe volan, pentru comutarea modului de pilotaj, pedalier din oțel inoxidabil și o serie de inserții cu look de fibră de carbon.

La exterior, noul Golf R se diferențiază față de un Golf 8 standard prin garda la sol coborâtă cu 20 mm, parașocurile cu design specific, spoilerul față, retrovizoarele și difuzorul spate vopsite în nuanțe închise, etreierele albastre, eșapamentul dublu și cadrul luminos albastru, din față. De asemenea, reține atenția noul logo R, amplasat pe hayon, în poziție centrală, sub emblema Volkswagen.

Distribuie acest articol!