Cel mai luxos model din gama Mercedes: noul Mercedes-Maybach Clasa S (2020)
25.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

La câteva săptămâni după lansarea noii Clase S, Mercedes prezintă cea mai luxoasă versiune a modelului său de top: Mercedes-Maybach Clasa S.  

La începutul lunii septembrie, Mercedes a prezentat noua generație a Clasei S, care a venit cu dimensiuni mai mari, un nou aspect exterior (calandru mai mare, stopuri mai rafinate) și propulsii electrificate (mild hybrid de 48V).

Dar, mai ales, nava amiral a prestigioasei mărci premium germane a profitat de foarte multe noutăți tehnice, integrate în echipamentele high-tech cu care este dotată, printre care cele cinci ecrane existente la bord, afișajul pe parbriz cu realitate augmentată, noile suspensii pneumatice, roțile spate directoare și sistemul de conducere automată.

Disponibilă de puțină vreme pe piață, la un preț de plecare ce trece binișor de 100.000 de euro, Clasa S își completează acum oferta cu cea mai luxoasă versiune, renumita Mercedes-Maybach.

Este ușor de recunoscut datorită capotei  și calandrului cu linii fine, cromate, dar și după caroseria vopsită în două tonuri, cu o linie de separație la nivelul geamurilor. Privită din profil, se remarcă prin portierele mai largi, pentru a facilita accesul la bord (opțional, comandate electric), iar logo-ul Maybach este afișat pe montantul C.

Interiorul este înnobilat cu materiale de foarte bună calitate și inserții decorative. O astfel de inserție din lemn plachează spatele scaunelor.

Nu lipsește de la bord avansatul sistem de infotainment MBUX, cu cele cinci display-uri – o combinație de instrumentar de bord de 12,3 inchi cu un ecran central de 12,8 inchi, două ecrane de 11,6 inchi în spate, plus un ecran mai mic, de 7 inchi pe cotiera, centrală spate.

Maybach oferă un confort sporit pasagerilor din spate grație unui ampatament mai mare cu 29 cm față de Clasa S standard și cu 18 cm raportat la Clasa S în varianta Limousine (3,39 m pentru o lungime totală de 5,47 m). Și pentru a-și răsfăța cu adevărat pasagerii, beneficiază de echipamente noi. Tetierele, de exemplu, sunt dotate cu o funcție de masaj, în timp ce scaunele din spate dispun de încălzire în zona cefei și umerilor. Ambianța interioară este completată de un sistem adaptabil de iluminare pentru zona scaunelor din spate și o izolare fonică perfectă grație acoperirii active a zgomotelor la rulare.

Securitatea este este la cele mai ridicate standarde, prin numeroase sisteme de asistare la condus. Printre acestea, revoluționara Pre-Safe Impulse Side, o funcție care comandă ridicarea caroseriei cu aproximativ 8 cm, grație suspensiei active  E-Active Body Control, pentru a limita efectele, în cazul unui impact.

În ceea ce privește conducerea autonomă, noua generație Mercedes-Maybach Clasa S va avea pe lista opționalelor, din al doilea semestru al lui 2021,  sistemul Drive Pilot.

Distribuie acest articol!