Mercedes EQB, al treilea model din 2021, în noua gamă electrică EQ
27.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes lansează noutățile electrice într-un ritm vertiginos. La câteva zile după noul EQS, la Salonul Auto de la Shanghai a fost prezentat EQB, al treilea model de anul acesta, din gama EQ, rezervată modelelor 100% electrice.

Dacă EQS a marcat începutul unei noi ere pentru modelele electrice de la Mercedes, beneficiind de o platformă dedicată, EQB este pur și simplu un GLB electric, la fel cum EQA este un GLA electric. Vorbim despre un SUV compact care poate lua la bord până la 7 persoane.

Rețeta este, așadar, aceeași ca la EQA. GLB a fost revizuit pentru a adopta codul stilistic ale familiei EQ. Însă doar partea din față și cea din spate au fost redesenate, formele pătrățoase fiind abandonate în favoarea celor rotunjite.

S-a optat pentru noi grupuri optice, conectate printr-o bandă LED și asociate cu noul calandru  închis, tipic modelelor electrice. Banda LED se regăsește și în spate, pe hayon.

La interior, nicio schimbare. Vestea bună este că EQB păstrează al treilea rând de scaune, astfel că poate transporta până la 7 persoane, însă pasagerii din spate vor fi înghesuiți și ar trebui să aibă mai puțin de 1,65 metri înălțime. Portbagajul are un  volum de 495 litri la versiunea cu 5 locuri, maximul fiind de 1.710 litri. EQB măsoară 4,68 metri în lungime.

Mercedes anunță că EQB va fi oferit în configurații tehnice cu puteri de peste 270 CP și tracțiune integrală sau pe o singură punte. Acumulatorul de 66,5 kWh asigură o autonomie WLTP de 419 km pentru varianta EQB 350 4MATIC.

Vehiculul poate fi reîncărcat cu curent alternativ la stațiile de până la 11 kW. Realimentarea se poate face și la stațiile  de încărcare rapidă DC, cu putere de până la 100 kW. Într-o jumătate de oră se poate reîncărca până la 80%.

EQB va fi lansat în Europa la sfârșitul anului 2021.

Distribuie acest articol!